Ön a   918704.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Megvalósult programok | Ünnepélyes nyitókonferencia
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
Július
1 Sz
2 Cs
3 P
4 Sz
5 V
6 H
7 K
8 Sz
9 Cs
10 P
11 Sz
12 V
13 H
14 K
15 Sz
16 Cs
17 P
18 Sz
19 V
20 H
21 K
22 Sz
23 Cs
24 P
25 Sz
26 V
27 H
28 K
29 Sz
30 Cs
31 P

Ünnepélyes nyitókonferencia

A TÁMOP 5.6.1.C-11/1 projekt ünnepélyes nyitókonferenciájára a Fővárosi Kormányhivatal Váci utcai épületében lévő patinás Díszterem adott reprezentatív helyszínt 2013. március 26-án. A meghívottak között  voltak  a projekt megvalósításában résztvevő, és a szakterülethez kapcsolódó egyéb állami szervek, így a Kormányhivatal további szakigazgatási szerveinek vezetői, képviselői, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság vezetői, a kerületi kapitányok, a Józsefvárosi Önkormányzat tisztségviselői, a  civil szervezetek aktivistái, a projektben résztvevő munkatársak, valamint a sajtó képviselői. 

A program fontos célja volt a projekt előzményeinek, a jelenlegi bűnmegelőzési és áldozatsegítési helyzet felvázolása, majd a program nyújtotta lehetőségek és célkitűzéseinek, bemutatása, a résztvevők előtt álló feladatok ismertetése.

Az ünnepélyes megnyitót Dr. Pesti Imre kormánymegbízott úr tartotta, aki a projekt jelentőségét hangsúlyozta.

A megjelenteket köszöntötték a projektben résztvevő konzorciumi partner szervezetek vezetői, Dr. Kocsis Máté a Józsefvárosi Önkormányzat polgármestere és Dr. Tóth Tamás rendőr dandár tábornok, Budapest rendőrfőkapitánya. 

A projekt jelentőségéről Dr. Pálvölgyi Ákos BFKH Igazságügyi Szolgálat Szakigazgatási szerv vezetője, a projekt Jogi és kommunikációs vezetője beszélt, majd Dr. Vojnovics Ibolya BFKH Igazságügyi Szolgálat Áldozatsegítő Osztály vezetője, a projekt Szakmai vezetője a projekt keretében megvalósítandó programokat ismertette.

A két előadás között röviden  elmondta az Áldozatsegítő Szolgálattal való találkozását,  a tőlük kapott segítség és támogatás jelentőségét egy bűncselekmény következtében lányát elvesztő édesanya, egy áldozat.

Oláh László rendőr őrnagy, BRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője ismertette a bűnmegelőzés és áldozatsegítés fontosságát a rendőri munkában.

A pszichológiai munka jelentőségéről az áldozatsegítésben Hegedűs Ibolya pszichológus tartott érdekfeszítő előadást.

Sajgál Rózsa a Budapesti Szociális Forrásközpont munkatársa a civil szervezetekkel való együttműködés tapasztalatairól és fontosságáról beszélt.

A konferenciát 118 szakember tisztelte meg jelenlétével.


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép