Ön a   1010200.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Hírek | Sziget fesztivál áldozatvédőkkel
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
Február
1 H
2 K
3 Sz
4 Cs
5 P
6 Sz
7 V
8 H
9 K
10 Sz
11 Cs
12 P
13 Sz
14 V
15 H
16 K
17 Sz
18 Cs
19 P
20 Sz
21 V
22 H
23 K
24 Sz
25 Cs
26 P
27 Sz
28 V

Sziget fesztivál áldozatvédőkkel

SZIGET FESZTIVÁL 2014. augusztus 13-17.

A SZIGET Fesztiválon osztályunk munkatársai 2006. év óta minden évben közreműködnek.

Minden nap egy áldozatsegítő referens dolgozott a helyszínen, egy további kolléga pedig a hivatalban, illetve hétvégén otthonában biztosította számára ügyeletben a hátteret olyan ügyekben illetve adminisztrációs tevékenységekben, amelyeket a Sziget Fesztivál területén nem vagy csak nagy nehézség árán lehetett volna maradéktalanul ellátni.

A 2014. évben a 2013. évhez hasonlóan a Sziget Fesztiválon bűncselekményt szenvedett áldozatok segítését teljes egészében a Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálata Áldozatsegítő Osztálya vállalta, melyben a fesztivál első két napján a jelenleg futó TÁMOP projekt asszisztense, utolsó három napján pedig a Jogi Segítségnyújtó Osztály jelenlévő képviselői nyújtottak segítséget.Konkrét egyedi ügyben 64 esetben jártunk el, melyből hét érdekérvényesítés szolgáltatás volt, és ötvenhét egyedi tájékoztatást adtunk.Nemcsak a fesztiválozó sértetteknek adtunk általános tájékoztatást az Áldozatsegítő osztály munkájáról, valamint a projektről és annak jelenlegi állásáról, hanem rendezvényen tartózkodó egyéb szervezek képviselőinek is.

Megállapíthatjuk, hogy a belföldi sértettek többsége esetében ebben az évben sem állt fenn súlyos krízishelyzet, de 5 esetben érdekérvényesítés szolgáltatásra, 4 esetben tájékoztatásra került sor.

A külföldi ügyfelek hálásan fogadták a nyújtott segítséget, az őket ért bűncselekmény okozta nehézségen sikerült őket átsegítenünk, így nem negatív élményekkel távoztak a rendezvényről. Többen elmondták, hogy jelenlétünk megnyugtató volt, és közreműködésünknek is köszönhető, hogy a történtek ellenére jól érezték magukat és újra el fognak jönni a fesztiválra.

Híradó: Az Áldozatsegítő Szolgálat a Sziget Fesztiválon


     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép