Ön a   1010189.     látogató
Bűnmegelőzés és áldozatsegítés
Budapesten
Józsefvárosi modellprogrammal | TÁMOP 5.6.1 C 11/1-2011-0002
Partnereink:
 
A projektről
Megvalósult programok
Hírek
Hasznos információk
Galéria / Videók
Letölthető dokumentumok
Partnerek
Elérhetőségek
     
Hírek | 12. Tematikus csoportfoglalkozás
ESEMÉNYNAPTÁR
Budapesten és vidéken
Február
1 H
2 K
3 Sz
4 Cs
5 P
6 Sz
7 V
8 H
9 K
10 Sz
11 Cs
12 P
13 Sz
14 V
15 H
16 K
17 Sz
18 Cs
19 P
20 Sz
21 V
22 H
23 K
24 Sz
25 Cs
26 P
27 Sz
28 V

12. Tematikus csoportfoglalkozás

Beszámoló, a TÁMOP 5.6.1. C 11/1 „Bűnmegelőzés és ádozatsegítés Budapesten Józsefvárosi modellprogrammal” projekt 12. tematikus csoportfoglalkozásáról

5.6.1. C 11/1 „Bűnmegelőzés és  áldozatsegítés Budapesten, Józsefvárosi modellprogrammal” című projekt keretén belül a 12. tematikus csoportfoglalkozás 2014. március 6-án 14.00 órai kezdettel, a Budapest Főváros Kormányhivatala Váci utca 62-64. szám alatti épületében a Deák teremben, a Hátsó 1. illetve a Hátsó 2. teremben került megrendezésre.

A meghívottak a projekt megvalósításában részt vevő szervezetek, különös tekintettel a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a BRFK Bűnmegelőzési Osztály, a Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálat, valamint a Budapest VIII. kerületi Józsefvárosi Önkormányzat; a projekt megvalósításában részt vevő egyéb társzervek, mint ESZTER Ambulancia, Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület; illetve a Budapest Főváros Kormányhivatala Szakigazgatási Szerveinek és egyéb civil szervezeteknek a képviselői voltak.

A 12. tematikus csoportfoglalkozás három témában került megrendezésre: 

- Az iskolai erőszak veszélyeiről, megelőzéséről és kezelése. Előadók Németh Margit pszichológus és Topa Zoltán százados Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadó Tisztek Koordinátora voltak. A csoport létszáma 36 fő volt.

- A mediáció és a jogi segítségnyújtás eszközei a jogviták megoldásában, az igazságszolgáltatásban. Előadók: Fellegi Borbála FORESEE Kutatócsoport alapítója és ügyvezetője, Rákné dr. Dobos Erika BFKH ISZ Jogi Segítségnyújtó Osztály osztályvezetője, valamint Lakatos Piroska BFKH ISZ Bűnmegelőzési és Jóvátételi Osztály osztályvezetője voltak. A csoport munkájában 23 fő vett részt.

- A bűnmegelőzés eszközrendszere és az áldozatsegítés fontossága. Az előadók Dr. Vojnovics Ibolya BFKH ISZ  Áldozatsegítő Osztály osztályvezetője és dr. Almacht Ottó a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület munkatársa voltak. A csoport létszáma: 13 fő volt.

A projekt keretében az első és második csoportban zajlott téma feldolgozására  e körben a mostani, 12. tematikus csoportfoglalkozás alkalmával került sor először sor nagy érdeklődés mellett. A harmadik csoportban elhangzottak a korábbi rendezvényeinken résztvevők számára már ismertek voltak. Ennek volt betudható, hogy a harmadik csoportban csak azok voltak, akik korábban nem vettek részt projektünk rendezvényén.
     
Copyright © Minden jog fenntartva.   Budapest Főváros Kormányhivatala   2013. Oldaltérkép